Η Πρέβεζα -
Πληροφορίες για την περιοχή

Πληροφορίες και ιστορία

Ο νομός Πρέβεzας καταλαμβάνει το νοτιοδυτικό τμήμα της Ηπείρου, και έχει έκταση 1.036 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πληθυσμό 58.628 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 1991, που κατοικούν σε 8 Δήμους και 1 Κοινότητα του Νομού. Συνορεύει βόρεια με τους νομούς Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, ανατολικά και νοτιοανατολικά με το νομό Άρτας.

Το μεγαλύτερο μέρος του οικονομικά ενεργού πληθυσμού δραστηριοποιείται στον πρωτογενή τομέα στην κτηνοτροφία κυρίως αιγοπροβατοτροφία και χοιροτροφία, στην γεωργία ιδιαίτερα με την παραγωγή κηπευτικών με χρήση θερμοκηπίων και την καλλιέργεια ελιάς και την αλιεία στον ποταμό Λούρο και στα παράλια του Αμβρακικού κόλπου και του Ιονίου Πελάγους. Ο τομέας της μεταποίησης παρουσιάζει περιορισμένη δραστηριότητα με μικρές μεταποιητικές μονάδες, ενώ το εμπόριο και ο τουρισμός αποτελούν σημαντικούς παράγοντες της οικονομίας του νομού.

Χάρτης - Πρόσβαση - Χρήσιμα Τηλέφωνα

Πληροφορίες Πρόσβασης

Η πρωτεύουσα του Νομού, η Πρέβεζα έχει τακτική αεροπορική σύνδεση με την Αθήνα μέσω Ακτίου και εκτός των προγραμματισμένων πτήσεων εκτελούνται και πτήσεις charters τους μήνες της τουριστικής αιχμής. Η λεωφορειακή σύνδεση με την Αθήνα, Θεσσαλονίκη, κωμοπόλεις του νομού, πόλεις της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και την Πάτρα είναι πολύ συχνή. Η παραλιακή εθνική οδός Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας συνδέει τις δύο πόλεις (απόσταση 95 χιλιόμετρα), μέσο δε της Ηγουμενίτσας η Πρέβεζα συνδέεται με την Ιταλία και κατ' επέκταση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Με τα Γιάννενα τη συνδέει η εθνική οδός Πρέβεζας - Ιωαννίνων.

Από την περιοχή δίνεται επίσης η δυνατότητα για εκδρομές στους γειτονικούς νομούς και για κρουαζιέρες στα αντικρινά Επτάνησα. Έχοντας κανείς σαν αφετηρία την πρωτεύουσα του νομού μπορεί να επισκεφθεί την Άρτα, τα Γιάννενα με τα πολλά αξιοθέατα, τη Δωδώνη, τη Χαράδρα του Βίκου και τα Ζαγοροχώρια, τη Λευκάδα και τους Παξούς. Η υποθαλάσσια οδική διάβαση του διαύλου Ακτίου - Πρέβεζας εξασφαλίζει την ταχύτερη σύνδεση της Αιτωλοακαρνανίας και της Νότιας Ελλάδας με την παραλιακή ζώνη των νομών Πρέβεζας - Θεσπρωτίας και του Λιμένα Ηγουμενίτσας.

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ): 166
Νοσοκομείο Πρέβεζας: 2682061200
Άμεση Δράση: 2682022100
Αστυνομικό Τμήμα Πρέβεζας: 2682022225
Πυροσβεστική: 2682022199
Λιμεναρχείο Πρέβεζας: 2682022226
Άμεση Επέμβαση Λιμενικού: 108
Αεροδρόμιο Ακτίου: 2682022089
Ολυμπιακή Αεροπορία: 2682022355
Μουσείο Νικόπολης: 2682041336
Πνευματικό Κέντρο: 2682025325

Χρησιμές Συνδέσεις

Π.Ε. Πρέβεζας
Δήμος Πρέβεζας
Δήμος Πάργας
Δήμος Ζηρού
ΚΤΕΛ Πρέβεζας
Λιμεναρχείο Πρέβεζας
Ιερά Μητρόπολη Πρέβεζας
ΤΑΞΙ Πρέβεζας
Αεροδρόμιο Ακτίου

Παραλίες

Αλωνάκι
Αλωνάκι

Μικρός κλειστός κόλπος με κρυστάλλινα διαυγή νερά και ψιλό βότσαλο περιτριγυρισμένος από βράχια σε καταπράσινο τοπίο. Πολύ κοντά βρίσκεται το Νεκρομαντείο.
Απόσταση από την Πρέβεζα: 33 χλμ.
Απόσταση από οικισμό: 2 χλμ.
Βάθος νερών: Ρηχά (Ομαλά)

Καστροσυκιά
Καστροσυκιά

Η συνέχεια της παραλίας του Καναλίου. Οργανωμένη πλαζ με υποδομή για θαλάσσια σπορ (μικρά ιστιοφόρα, κανό, αλεξίπτωτο, κα). Πολύ κοντά βρίσκεται το Ζάλογγο η αρχαία Κασσώπη και ο βυζαντινός ναός της Αγ. Πελαγίας.
Απόσταση από την Πρέβεζα: 17 χλμ.
Απόσταση από οικισμό: 1 χλμ.
Βάθος νερών: Ρηχά (Ομαλά)

Αμμουδιά
Αμμουδιά

Ο κόλπος που βρίσκεται στις εκβολές του ποταμού Αχέροντα. Μαγευτικό τοπίο με πλατιά αμμουδιά και ψιλή άμμο και βράχια στην βόρεια πλευρά της.
Απόσταση από την Πρέβεζα: 33 χλμ.
Απόσταση από οικισμό: 50 μ.
Βάθος νερών: Ρηχά (Ομαλά)

Κανάλι
Κανάλι

Η παραλία που εκτείνεται αρκετά χιλιόμετρα κατά μήκος του ομώνυμου αισθητικού δάσους, με βαθιά νερά μεγάλα κύματα το απόγευμα και την αίσθηση του ωκεανού.
Απόσταση από την Πρέβεζα: 8 χλμ.
Απόσταση από οικισμό: -
Βάθος νερών: Βαθιά (Απότομα)

Λυγιά
Λυγιά

Πανέμορφοι κόλποι με βράχους που διακόπτουν την αμμουδιά στους πρόποδες του δάσους του Λεκατσά με τον ομώνυμο βυζαντινό ναό και την μοναδική πανοραμική θέα προς το Ιόνιο. Ποιο δίπλα και πάνω στον καταπράσινο λόφο στέκει το κάστρο Ρηνιάσσας.
Απόσταση από την Πρέβεζα: 20 χλμ.
Απόσταση από οικισμό: 50 μ.
Βάθος νερών: Βαθιά (Ομαλά)

Λούτσα
Λούτσα

Εντυπωσιακή παραλία με κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά και λεπτή άμμο και μεγάλο μήκος ανάμεσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον.
Απόσταση από την Πρέβεζα: 30 χλμ.
Απόσταση από οικισμό: 50 μ.
Βάθος νερών: Βαθιά (Ομαλά)

Μύτικας
Μύτικας

Μαγευτική παραλία στο ακρωτήρι του Δήμου σε ένα κοσμοπολίτικο περιβάλλον με πληθώρα μονάδων διαμονής (πανσιόν, ξενοδοχεία) και παραθαλάσσιες ή παραδοσιακές ταβέρνες, καφέ και ντισκοτέκ. Δίπλα από τον οικισμό εκτείνεται η Αρχαία Νικόπολη.
Απόσταση από την Πρέβεζα: 5 χλμ.
Απόσταση από οικισμό: 50 μ.
Βάθος νερών: Ρηχά (Ομαλά)

Μονολίθι
Μονολίθι

Η περιβόητη ακτή με τα καταγάλανα νερά του Ιονίου στην οποία χιλιάδες επισκέπτες συρρέουν από παντού. Οργανωμένη ακτή με αναψυκτήρια, ναυαγοσώστες και όλες τις υποδομές μιας σύγχρονης πλαζ.
Απόσταση από την Πρέβεζα: 8 χλμ.
Απόσταση από οικισμό: 500 μ.
Βάθος νερών: Βαθιά (Απότομα)

Σαρακίνικο
Σαρακίνικο

Οργανωμένη παραλία στο βορειότερο τμήμα του νομού. Κλειστός κόλπος με γαλαζοπράσινες αποχρώσεις και πλαζ με βότσαλο. Μπορείτε να φθάσετε οδικώς αλλά και από την θάλασσα με σκάφος από το λιμάνι της Πάργας. Υπάρχουν κάμπινγκ, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια και αναψυκτήρια.
Απόσταση από την Πρέβεζα: 60 χλμ.
Απόσταση από οικισμό: 2 km
Βάθος νερών: Βαθιά (Ομαλά)

© 2017 Νέα Ενωση Ξενοδόχων Π.Ε. Πρέβεζας | Σχεδίαση & Ανάπτυξη: Κωνσταντίνος Κύρκος
Back to Top
Αλωνάκι (κάντε κλικ για να κλείσει η εικόνα)
Αμμουδιά (κάντε κλικ για να κλείσει η εικόνα)
Κανάλι (κάντε κλικ για να κλείσει η εικόνα)
Λυγιά (κάντε κλικ για να κλείσει η εικόνα)
Λούτσα (κάντε κλικ για να κλείσει η εικόνα)
Μύτικας (κάντε κλικ για να κλείσει η εικόνα)
Μονολίθι (κάντε κλικ για να κλείσει η εικόνα)
Σαρακίνικο (κάντε κλικ για να κλείσει η εικόνα)
Αρτολίθια (κάντε κλικ για να κλείσει η εικόνα)
Καστροσυκιά (κάντε κλικ για να κλείσει η εικόνα)