Δραστηριότητες
για τον επισκέπτη της Πρέβεζας

Ο Νομός Πρέβεζας μπορεί να προσφέρει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να ασχοληθεί με πλήθος αθλητικών δραστηριοτήτων. Μπορεί να ασχοληθεί με σπορ στις υπάρχουσες υποδομές που υπάρχουν στο Νομό. Η αθλητική δραστηριότητα της περιοχής περιγράφεται μέσα από τις σελίδες μας με πληροφορίες γύρω από τις υποδομές και τα αθλήματα.

Μπορεί να ασχοληθεί με extreme games, με θαλάσσια σπορ, με ιππασία, με δραστηριότητες βουνού και γενικότερα να αξιοποιήσει δημιουργικά το χρόνο των διακοπών του εκμεταλλευόμενος τις υποδομές και τις δυνατότητες που του προσφέρονται.

Ποδόσφαιρο: Οι ομάδες του νομού συμμετέχουν σε πανελλήνια και τοπικά πρωταθλήματα στις παρακάτω εγκαταστάσεις: Δημοτικά Στάδια Πρέβεζας, Πάργας, Θεσπρωτικού, Δημοτικά Γυμναστήρια Φιλιππιάδας, Λούρου κλπ

Καλαθοσφαίριση: Όπως στο ποδόσφαιρο, έτσι και στο μπάσκετ διεξάγονται τα πρωταθλήματα με συμμετοχή των τοπικών ομάδων.

Στίβος: Οι κυριότεροι Σύλλογοι – ορισμένοι από τους οποίους λαμβάνουν μέρος και σε πανελλήνια πρωταθλήματα- είναι ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ, ο Α.Γ.Ο. ΛΟΥΡΟΥ, ο Α.Γ.Ο. ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ, Α.Ο. ΠΡΕΒΕΖΑΣ, Α.Σ. ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ και οι αγώνες δίνονται στα Δημοτικά Στάδια Πρέβεζας, Φιλιππιάδας, Θεσπρωτικού.

Υγρός Στίβος: Οι μόνες εγκαταστάσεις είναι το Εθνικό κολυμβητήριο Πρέβεζας στο οποίο διοργανώνονται αγώνες τοπικού κ’ πανελλήνιου ενδιαφέροντος με συμμετοχή και των τοπικών ομίλων (Ν.Ο. Πρέβεζας και Αθλητικός Πολ/κος Σύλλογος "ΕΡΜΗΣ").

Αντισφαίριση: Διαθέσιμες εγκαταστάσεις είναι μόνο του Εθνικού Κολυμβητηρίου Πρέβεζας (Υπάρχουν 5 γήπεδα από υλικό εδάφους Quig.Διαθέτει χώρους αποδυτήριων-ντούς-κυλικείο, 26820-27693) και Εθνικό Στάδιο Φιλιππιάδας αλλά οι προσπάθειες των Συλλόγων της περιοχής και της αρμόδιας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, έχουν πετύχει την διοργάνωση τμήματος των αγώνων του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στον νομό κάθε καλοκαίρι.

Ιππασία: Στο γήπεδο Ποταμιάς, δίπλα στον Αχέροντα υπάρχει οργανωμένο κέντρο ιππασίας, το οποίο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες προσφέρει και τη δυνατότητα για διαδρομές στην κοίτη του ποταμού κοντά στο Γλυκή.

Extreme Sports: Στις ορεινές περιοχές του Νομού μας εκεί που δεν διακρίνεις ανάμεσα σε γη και ουρανό, εκεί που νιώθεις περισσότερο από οπουδήποτε αλλού ότι βρίσκεσαι πολύ κοντά στη φύση, ότι γίνεσαι ένα με αυτή, κάποιοι άνθρωποι βρήκαν τον ιδανικό τόπο για να απελευθερώσουν καρδιά και πνεύμα πετώντας σαν τον Ίκαρο με ψεύτικα φτερά. Με δικές τους προσπάθειες και με πρόχειρες ακόμη εγκαταστάσεις, επιχειρούν πτήσεις με ανεμόπτερα από την κορυφή του Προφήτη Ηλία στο Σκιαδά του Δήμου Λούρου. Οι ουσιαστικές προϋποθέσεις υπάρχουν, όπως υπάρχουν και οι προοπτικές να δημιουργηθεί εκεί πάνω μια πίστα ιδανική για τους λάτρεις του αθλήματος αλλά και για τους άλλους τους μη μυημένους καθώς στην περιοχή υπάρχουν «σχολεία», πτήσεων με αλεξίπτωτα πλαγιάς. Πρόσβαση Η προσέγγιση στο σημείο απογείωσης είναι σχετικά εύκολη καθώς υπάρχει άσφαλτος σχεδόν μέχρι επάνω. Ειδικότερα από το Λούρο που βρίσκεται επάνω στην Εθνική Οδό Πρεβέζης – Ιωαννίνων, ακολουθούμε την 6η επαρχιακή οδό για Βρυσούλα, περίπου 17 χλμ. και μετά άλλα 9 χλμ. για Σκιαδά και τέλος για να ανεβούμε επάνω στην κορυφή του Προφήτη Ηλία είναι περίπου 1,5 χλμ. χωματόδρομος.

© 2017 Νέα Ενωση Ξενοδόχων Π.Ε. Πρέβεζας | Σχεδίαση & Ανάπτυξη: Κωνσταντίνος Κύρκος
Back to Top